Sartori di Verona Valpolicella Ripasso DOC Włochy
Opis
Charakter: wino czerwone
Apelacja:DOC Valpolicella Ripasso Region: Veneto Kraj: Włochy
Szczepy:Corvina 25%, Rondinella 25%, Croatina 25%, Corvinone 25%
Zawartość alkoholu: 13,5%
Cukier resztkowy: 8,4 g/l
Kwasowość: 5,5 g/l
Objętość: 0.75 l
Alergeny: zawiera siarczyny
Dojrzewanie: korek stalowe kadzie / beczka dębowa
Zamknięcie: korek
Przechowywanie: do 6 lat
Temperatura podawania: 16-18 ℃
Ciemna, czerwona barwa. Bukiet o dojrzałych czerwonych owocach z nutą rodzynek. W smaku pełne, bogate, pikantne z nutą lukrecji. Owocowość morwy i czarnego bzu, pojawia się nuta jeżyny i dojrzałego jabłka, pełne charakteru.
Polecamy do kaczki, mięs nadziewanych owocami.