Talosa Rosso di Montalcino DOC Toskania Włochy
Opis
Charakter: wino czerwone wytrawne, mocno owocowy charakter, delikatne taniny
Apelacja: DOC Region: Toskania Kraj: Włochy
Szczepy: Sangiovese 85%, Merlot 10%, Canaiolo 5%
Zawartość alkoholu: 14%
Cukier resztkowy: 1,5 g/l
Kwasowość: 4,9 g/l
Objętość: 0.75 l
Alergeny: zawiera siarczyny
Dojrzewanie: stalowe kadzie / beczka dębowa
Zamknięcie: korek
Przechowywanie: do 4 lat
Temperatura podawania: 17 ℃
Intensywna rubinowa czerwień. Bogaty bukiet, dominuje zapach dojrzałych wiśni i czarnej porzeczki. Obecna nuta ciemnej czekolady i palonego drewna. Na podniebieniu lekko owocowe o bogatych taninach.
Polecamy do:
Polecamy do wołowiny z ziemniakami i rozmarynem podanej z karczochami. Wino lubi aromatyczne, dobrze przyprawione mięsa.